Home / Nieuwsbrief Schadebehandeling

Nieuwsbrief Schadebehandeling

De nieuwsbrief Schadebehandeling is een uitgave van de Expertisegroep Schadebehandeling, onderdeel van Bureau DFO.

Deze maandelijkse nieuwsbrief is gericht op schadebehandelaars van financieel advieskantoren. Via de nieuwsbrieven blijft u op de hoogte van actuele jurisprudentie, onderzoek en richtlijnen voor schadebehandelaars.

Klik hier voor meer informatie en om een abonnement af te sluiten.

Jurisprudentie

10/05/2017 In deze nieuwsbrief behandelen wij 3 recente uitspraken van Kifid. ​ Botsing met stoplicht op oranje (nr. 2017-232)
Twee auto’s komen met elkaar in botsing bij een kruispunt. Auto A en B rijden op dezelfde weg, waarbij auto A rechtdoor wil rijden en auto B wil afslaan naar links. De auto’s komen in botsing met elkaar en er ontstaat…… »

Jurisprudentie; nr. 10

10/05/2017 In deze nieuwsbrief behandelen wij 3 recente uitspraken van Kifid. ​ Botsing met stoplicht op oranje (nr. 2017-232) ​
Twee auto’s komen met elkaar in botsing bij een kruispunt. Auto A en B rijden op dezelfde weg, waarbij auto A rechtdoor wil rijden en auto B wil afslaan naar links. De auto’s komen in botsing met elkaar en er…… »

Jurisprudentie; nr. 9

11/04/2017

In deze nieuwsbrief behandelen wij 3 recente uitspraken van Kifid. ​

Aantonen dat fiets op slot stond​

Consument heeft een e-bike aangeschaft, die zij per januari 2016 heeft verzekerd via de ANWB middels de ANWB fietsverzekering. Vervolgens wordt in december 2016 de fiets gestolen van de consument. Later blijkt dat de consument mogelijk slachtoffer was geweest van zakrollen toen zij… »

Brand; nr. 8

22/03/2017 Brand. Iets waaraan we liever niet denken. Want zelfs een kleine brand kan al veel schade en leed aanrichten. In deze nieuwsbrief staat het onderwerp brand centraal. Uitspraak Kifid 2016-477​ Eind 2016 heeft het Kifid een uitspraak gedaan over een claim op een inboedel- en woonhuisverzekering, die is afgewezen in verband met de aanwezigheid van een hennepkwekerij. Of de brand…… »

Contra expert; nr. 7

22/03/2017 Iedere verzekerde heeft het recht om zich vanaf het eerste moment na schade te laten bijstaan door een eigen deskundige/contra expert in de schaderegeling. Regelmatig verschijnt in de media, dat er veel onduidelijkheden zijn over het recht op en de noodzaak van contra expertise. Er zijn veel klachten dat verzekerden niet worden gewezen op het recht op contra expertise, of…… »

Artikel 185 Wegenverkeerswet; nr. 6

11/01/2017

Artikel 185 Wegenverkeerswet

In deze nieuwsbrief staat artikel 185 Wegenverkeerswet centraal.
Regelmatig raken de kwetsbare fietsers en voetgangers (ernstig) gewond bij verkeersongevallen. Omdat deze zwakke verkeersdeelnemers zo kwetsbaar zijn, geldt er voor deze groep verkeersdeelnemers een speciale bescherming. Deze bescherming is opgenomen in artikel 185 Wegenverkeerswet (Wvw).

Artikel 185 Wvw  is van toepassing als er sprake is van een… »

Onverplicht schadeverhaal; nr. 5

22/12/2016

In deze nieuwsbrief gaan wij in op de problematiek van de vergoeding voor het intermediair bij onverplicht schadeverhaal.

Jurisprudentie: de dubbele redelijkheidstoets in de jurisprudentie

Elke maand behandelen wij een uitspraak die relevant is voor uw schadebehandelingspraktijk. 
In diverse uitspraken heeft de Hoge Raad zich uitgelaten over de omvang van een schade en de vaststelling van schade die ontstaat… »

Aansprakelijkheid & wie betaalt schade veroorzaakt door kind; nr. 4

09/11/2016

In artikel 6:169 BW is de aansprakelijkheid van ouders/voogd geregeld voor schade die aan een derde is toegebracht door een gedraging respectievelijk fout van een kind. In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan de aansprakelijkheid van ouders voor schade veroorzaakt door een kind.

 … »