Home / Nieuwsbrief Actueel

Nieuwsbrief Actueel

Het is een hele taak om goed op de hoogte te blijven van relevante ontwikkelingen. Met de Bureau DFO Nieuwsbrief Actueel hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. U wordt voorzien van de informatie die voor u van belang kan zijn in de dagelijkse uitoefening van uw financiële adviespraktijk. Niets meer maar vooral ook niets minder.

Er komen veel verschillende onderwerpen aan de orde zoals wettelijke regelingen, digitalisering, marktontwikkelingen, marketing, nieuwste opleidingen, relevante financiële producten en verder alles wat actueel en voor u van belang is.

Aan het abonnement op deze nieuwsbrief zijn geen kosten voor u verbonden.

Berichtgeving staatssecretaris Wiebes freelanceovereenkomsten

30/11/2016

In de financiële branche heerste de afgelopen tijd veel onduidelijkheid over de samenwerking met ZZP’ers. Vorige week vrijdag heeft staatssecretaris Wiebes meer duidelijkheid gegeven omtrent de gehele situatie. Conclusie is dat de nieuwe regels van de wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties), voorlopig niet zullen worden gehandhaafd.

Problematiek
Na de invoering van de wet DBA, werd binnen de financiële branche… »

Berichtgeving staatssecretaris Wiebes freelanceovereenkomsten; nr. 297

30/11/2016

In de financiële branche heerste de afgelopen tijd veel onduidelijkheid over de samenwerking met ZZP’ers. Vorige week vrijdag heeft staatssecretaris Wiebes meer duidelijkheid gegeven omtrent de gehele situatie. Conclusie is dat de nieuwe regels van de wet DBA (Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties), voorlopig niet zullen worden gehandhaafd.

Problematiek
Na de invoering van de wet DBA, werd binnen de financiële branche… »

Let op: met uitsluitend behalen PEplus-examen bent u er nog niet; nr. 296

31/10/2016

Bureau DFO merkt dat er bij een groot aantal kantoren onbekendheid bestaat over de acties die moeten worden ondernomen om klaar te zijn voor het nieuwe vakbekwaamheidsstelsel. Veel adviseurs leven in de veronderstelling dat zij hiervoor slechts een of meer PEplus-examens hoeven te behalen. Dit is een misvatting!

Adviseurs moeten, wanneer zij kunnen aantonen dat de diploma’s en certificaten die… »

Belangrijke uitspraak over nazorg Kifid; nr. 295

25/08/2016

Kifid heeft een belangrijke uitspraak gedaan over het onderwerp nazorg. De uitspraak kunt u via deze link downloaden.
De uitspraak komt op het volgende neer.

Een financieel dienstverlener die adviseert en bemiddelt, krijgt te maken met de verplichting om in bepaalde mate nazorg te verlenen. Deze nazorg is als volgt in beeld te brengen.

Verplichte wettelijke nazorg op grond… »

Protocol datalekken; nr. 294

26/04/2016

Per 1 januari 2016 geldt de meldplicht datalekken. Ook financieel advieskantoren hebben hiermee te maken. In samenwerking met Van Iersel Luchtman Advocaten heeft Bureau DFO een overzicht gemaakt dat u helpt om snel inzicht te krijgen wat deze meldplicht voor uw kantoor kan betekenen.

De nieuwe eisen hebben gevolgen voor elk kantoor. Er moet speciale aandacht gegeven worden aan die… »

De nieuwe regels Wet Werk en Zekerheid nog eens op een rij; nr. 293

13/05/2015

Over anderhalve maand is het zover. Het tweede gedeelte van de Wet Werk en Zekerheid treedt in werking. Omdat Bureau DFO veel vragen op dit gebied ontvangt zetten wij, in samenwerking met arbeidsrecht advocaat Renate Kerkhof, de belangrijkste feiten nog eens op een rij. Mocht u onderdelen van deze nieuwsbrief in uw eigen nieuwsbrief of op uw website willen gebruiken,… »

AFM roept adviseurs op (bekwaam) te blijven adviseren op het gebied van AOV; nr. 292

06/05/2015

Ondernemers hebben belang bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Politiek en toezichthouder maken zich zorgen over de vele zelfstandigen die geen goede AOV hebben. De AFM heeft recentelijk een rapport gepubliceerd over de kwaliteit van advisering. Bureau DFO heeft onderzocht wat de nieuwe eisen Wft inkomen gaan betekenen voor het aantal adviespunten AOV. In deze nieuwsbrief een samenvatting.

AOV belangrijke verzekering Bij de… »

PEplus-examen periode wordt met drie maanden verlengd; nr. 291

17/04/2015

In een brief aan de Tweede Kamer heeft minister Dijsselbloem aangegeven dat de periode waarin de PEplus-examens moeten worden afgelegd, met drie maanden wordt verlengd tot 1 april 2016.

De minister:

“Ik zie om andere redenen wel aanleiding om de overgangstermijn met één kwartaal te verlengen tot 1 april 2016. Ten eerste heb ik ervaren dat opleidingsinstituten en het College… »

Financieel begeleiding Echtscheiding krijgt steeds meer belangstelling; nr. 290

19/03/2015

Graag maken wij u attent op een uitgebreid artikel dat afgelopen week verscheen in Assurantie Magazine. In dit artikel bespreekt een panel van deskundigen aandachtspunten waaraan een financieel adviseur aandacht moet schenken wanneer hij zijn dienstverlening op het gebied van echtscheiding wil professionaliseren. Wanneer u dit artikel wilt lezen dan kan dat via deze link.

Bureau DFO neemt waar… »