Home / Nieuwsbrieven / Nieuwsbrief Schadebehandeling / Schadebehandeling; nr. 12

Schadebehandeling; nr. 12

13/07/2017

In deze nieuwsbrief Schadebehandeling behandelen wij 3 recente uitspraken van Kifid.

Montagefout bij rotorvent (nr. 2017-387)

Consument heeft een rotorvent, een ventilatiekap, op het dak van zijn woonhuis. Het woonhuis is verzekerd met een woonhuisverzekering. Omdat de rotorvent een raar geluid maakt, wordt een hersteller ingeschakeld. Deze stelt dat de rotorvent is beschadigd door foutieve montage. De verzekeraar wijst de schade af op grond van de polisvoorwaarden, omdat de schade een gevolg moet zijn van een montage- en/of constructiefout.
Lees verder

Valt een transpondersysteem van een auto onder de inboedel? (nr. 2017-373)

Consument heeft zijn Volkswagen Golf voorzien van een transpondersysteem om diefstal van de auto te bemoeilijken. Tijdens een inbraak bij consument, worden onder andere de reservesleutels inclusief transponder van de consument gestolen. Naar aanleiding van diefstal laat de consument de sloten van zijn auto vervangen. Consument heeft deze kosten als schade gemeld bij de verzekeraar waar hij een inboedelverzekering heeft afgesloten. De verzekeraar wijst de schadeclaim echter af.
Lees verder

De normale voorzichtigheidsclausule (nr. 2017-332)

​Tijdens een skivakantie worden de skibril, skihelm, handschoenen en jas van consument gestolen uit een restaurant. De spullen waren op een daarvoor aangewezen plaats neergelegd en lagen binnen het gezichtsveld van de consument. Na het melden van schade, wijst de verzekeraar de claim af, omdat de consument niet de normale voorzichtigheid zou hebben betracht.
Lees verder

X