Home / Nieuwsbrieven / Nieuwsbrief Arbeidsrecht / Doorwerken na AOW leeftijd (nr. 12)

Doorwerken na AOW leeftijd (nr. 12)

22/02/2018

Doorwerken na AOW leeftijd aantrekkelijker geworden voor werkgever

Door veranderende wetgeving is het voor de wetgever aantrekkelijker geworden om AOW-gerechtigde werknemers langer in dienst te houden.
Renate Kerkhof, advocaat bij Anders Arbeidsrecht, heeft voor u de wijzigingen en voordelen op een rijtje gezet in deze korte nieuwsbrief.
Lees verder

Model arbeidsovereenkomst beschikbaar

In samenwerking met advocatenkantoor Anders Arbeidsrecht uit Veenendaal, heeft Bureau DFO een arbeidsovereenkomst ontwikkeld. In dit arbeidscontract wordt rekening gehouden met zaken die specifiek bij assurantiekantoren spelen, zoals de bescherming van de assurantieportefeuille en de eisen uit de Wft.
Er zijn bepalingen opgenomen over deskundigheid, betrouwbaarheid en integriteit. Ook is een concurrentie- en relatiebeding opgenomen en worden duidelijke regels gesteld aan het aannemen van geschenken en het omgaan met vertrouwelijke informatie.
Het arbeidscontract bevat een toelichting en een contract voor bepaalde tijd (6 maanden) en een contract voor onbepaalde tijd.

Klik hier voor meer informatie

Anders Arbeidsrecht​

Deze mailing is een samenwerking van Bureau DFO en Anders Arbeidsrecht. Bij Anders Arbeidsrecht kunt u terecht voor praktisch advies op het gebied van arbeidsrecht en personeelsbeleid. Naast adviseren, bemiddelen en procederen, verzorgen wij (inhouse) cursussen over het arbeidsrecht in brede zin.

Vragen

Zit u ook met een vraag over arbeidsrecht? Leg uw casus aan ons voor via arbeidsrecht@dfobv.nl. ​Is uw vraag complex van aard, dan kunnen wij u doorverwijzen of tegen een nader te bepalen tarief uw casus beantwoorden.

Met vriendelijke groet,
Bureau DFO en Anders Arbeidsrecht

X