Leergang Financieel Echtscheidings-adviseur Particulier

De opleiding Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA) is een opleiding die vanaf maart 2019 wordt gegeven door De ScheidingsDeskundige en is bedoeld voor financieel professionals die hun kennis op het gebied van de juridische, financiële en fiscale aspecten van echtscheiding willen ontwikkelen.

18 deelnemers Gelet op de intensieve begeleiding die deelnemers tijdens deze leergang krijgen, zal de leergang bestaan uit maximaal 18 deelnemers per groep.

Doelgroep Leergang Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier Onze opleiding Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA) is bedoeld voor professionals die hun kennis en vaardigheden op het gebied van echtscheiding verder willen ontwikkelen en verdiepen. De leergang brengt deelnemers naar een zodanig niveau, dat ze in staat moeten zijn na het volgen van de opleiding echtscheidingen op een zorgvuldige en deskundige manier te begeleiden.

Toegang tot Register Financieel Echtscheidingsadviseur Het Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) telt op dit moment circa 200 adviseurs. Het register wordt algemeen erkend als toonaangevend voor het selecteren van adviseurs die professioneel echtscheidingen kunnen begeleiden.

Om deel te kunnen nemen aan het FEA examen, afgenomen door de stichting RFEA, dient een cursist een bewijs van deelname aan de vaardigheidsdagen bij een door de Stichting RFEA geaccrediteerd opleidingsinstituut te kunnen overleggen. De Stichting RFEA heeft de vaardigheidsdagen van ScheidingsDeskundige-Opleidingen geaccrediteerd.

Indien een cursist het FEA examen heeft behaald, kan de cursist zich tegen betaling in laten schrijven in het register van de Stichting RFEA.

Data, locatie & tijdstippen:

Voor de leergang gelden de volgende data en tijdstippen:

Donderdaggroep:

Donderdag 14 maart 2019
Donderdag 4 april 2019 2019
Donderdag 18 april 2019
Donderdag16 mei 2019
Donderdag 23 mei 2019
Donderdag 6 juni 2019
Donderdag 20 juni 2019
Donderdag 27 juni 2019
Donderdag 12 september 2019
Donderdag 17 oktober 2019

Vrijdaggroep:

Vrijdag 15 maart 2019
Vrijdag 5 april 2019
Vrijdag 19 april 2019
Vrijdag 17 mei 2019
Vrijdag 24 mei 2019
Vrijdag 7 juni 2019
Vrijdag 21 juni 2019
Vrijdag 28 juni 2019
Vrijdag 13 september 2019
Vrijdag 18 oktober 2019

Persoonlijke begeleiding Iedere cursist krijgt bij deze opleiding persoonlijke aandacht. Indien gewenst worden zijn of haar verwachtingen en persoonlijke leerdoelen tijdens een intakegesprek voorafgaand aan de opleiding besproken. Hierbij wordt ook gekeken naar de ervaring en achtergrond van de betrokken cursist. Iedere cursist zal individuele aandachtspunten hebben om zoveel mogelijk rendement uit de opleiding te kunnen halen. Tijdens de opleiding kan, indien gewenst, met elke cursist de opleiding en voortgang worden geëvalueerd.

Studiemateriaal Deelnemers ontvangen het volgende studiemateriaal:

  • Syllabus de ScheidingsDeskundige-Opleidingen FEA Particulier
  • Compendium van de nieuwe eigenwoningregeling (Mr. Ruben Stam)
  • Verzameling wetgeving Financiële en Estate Planning (Sdu of Kluwer)
  • Fiscaal Memo (Kluwer)
  • G.P. Hoefnagels “Gelukkig getrouwd, gelukkig gescheiden” (digitaal)
  • Verschillende casuïstiek die op de lesdagen zal worden behandeld
  • Toolkit voor de scheidingsprofessional (sjablonen en documenten voor de praktijk)

Examenoefenmateriaal

Een jaar lang gebruik van Split-Online (alimentatierekensoftware)

Accreditaties

De opleiding wordt verzorgd door de ScheidingsDeskundige, welke door de Stichting Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) is geaccrediteerd. De opleiding is daarnaast geaccrediteerd door de Mediatorsfederatie Nederland (60 PE punten MfN), het Register Belastingadviseur (54 PE punten RB) en door de SEH voor de jaarlijkse PE.

Locatie
Alle bijeenkomsten worden gehouden op locatie bij Bureau DFO in Hoevelaken. Voor de vaardigheidsdagen geldt een aanwezigheidsplicht.

Kosten
De kosten van deze opleiding bedragen € 2.795,-. Deze kosten zijn vrij van btw. Deze kosten dienen voor de start van de opleiding te zijn voldaan, of in termijnen op afspraak. De kosten zullen door de opleider rechtstreeks gefactureerd worden.

Deelnemen Leergang Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier
Wilt u deelnemen aan een volgende leergang, of wilt u eerst even overleggen.
Neemt u contact op met Bureau DFO. Wij helpen u graag verder via: 033-2542020 of sbresser@dfobv.nl

Interessant artikel? Deel het!

Share on facebook
Deel op Facebook
Share on twitter
Deel op Twitter
Share on linkedin
Deel via LinkedIn
Share on email
Deel via E-mail
X